Interesuje Cię zdrowe odżywianie? Wpisz w Google „Liebherr lodówka”. To, w jaki sposób magazynujemy żywność ma duży wpływ na jej jakość. Źle przechowywane świeże produkty, takie jak mięso, ryby, owoce i warzywa mogą szybko tracić właściwości odżywcze i witaminy. Zobacz jak temu zapobiec.
ŚWIEŻOŚĆ ŻYWNOŚCI I PROBLEM Z JEJ ZACHOWANIEM
Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsza dieta oparta jest o świeże produkty. Mięso, ryby, owoce, warzywa i nabiał dostarczają cennych substancji odżywczych naszemu organizmowi. To produkty nieprzetworzone, które mają największą wartość i powinny być stale obecne w naszej diecie. Świeże jedzenie daje nam energię, wzmacnia układ odpornościowy, podkręca metabolizm oraz poprawia nastrój. Więcej na ten temat możecie znaleźć na stronie https://www.swiezystart.pl.
Problem w tym, że często tracimy to, co jest w nich najcenniejsze z powodu złego magazynowania. Lodówka i sposób przechowywanie w niej żywności ma duży wpływ na jakość tego, co jemy. Niewłaściwie przechowywane produkty świeże szybko tę świeżość utracą, a spożycie ich będzie ryzykowne. Jak się tego ustrzec?
LIEBHERR: LODÓWKA STRAŻNIKIEM ŚWIEŻOŚCI
Lodówka i jej rola w naszym codziennym życiu jest większa, niż może się wydawać. To chyba jedyny sprzęt AGD, który działa bez przerwy i który towarzyszy nam przez wiele lat. Dlatego dbałość o zdrową dietę i świeżość przechowywanych produktów warto zacząć od wyboru właściwego sprzętu. Wpływ na komfort ma nie tylko sposób przechowywania, ale także klasa energetyczne, design oraz dodatkowe funkcje lodówki.
Marka Liebherr przykłada dużą wagę to sposobu, w jaki możemy przedłużyć świeżość żywności. Chłodziarki i chłodziarko-zamrażarki Liebherr wyposażone są w mnóstwo rozwiązań technologicznych dopasowanych do różnych potrzeb. Specjalna uwaga należy się technologii Bio Fresh. To funkcja, w którą wyposażone są specjalnie wydzielone szuflady. Panująca tam zawsze temperatura nieco powyżej 0°C stwarza mikroklimat, który pozwala zachować witaminy, aromat i apetyczny wygląd żywności. Szuflady z funkcją Bio Fresh w lodówkach Liebherr są idealne do magazynowanie warzyw, owoców i nabiału. Modele chłodziarko-zamrażarek, które posiadają nowoczesne szuflady Bio Fresh, to m.in. Liebherr lodówka FrenchDoorCBNes6256-24, CBNef4815 oraz Liebherr lodówka ICBN3386-21.
SEKRETNY SKŁADNIK: NIEZALEŻNA KONTROLA TEMPERATURY
Rozszerzeniem tej technologii jest Bio Fresh Plus, którą posiada np. Liebherr lodówka CBNPes 4878 Premium. Daje ona większą elastyczność, ponieważ umożliwia kontrolę temperatury panującej w każdej z szuflad odrębnie. W ten sposób możemy ustawić oddzielną temperaturę dla przechowywanych ryb (-2°C), a oddzielną np. dla owoców tropikalnych (+6°C). Ponadto w każdej z szuflad możemy ustawić wysoką lub niską wilgotność powietrza (funkcje HydroSafe oraz DrySafe). Dodatkowym plusem takiego rozwiązania jest zmniejszenie marnowania żywności, co wpływa na nasz domowy budżet.
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć na temat sposobów przedłużania świeżości jedzenia z wykorzystaniem technologii w lodówkach Liebherr znajdziecie na https://www.swiezystart.pl/zdrowe-podejscie.